Υπηρεσίες

Τα δωμάτια διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο με Ethernet και WiFi σε όλους τους χώρους του συγκροτήματος

Το κάθε δωμάτιο έχει ξεχωριστό μετρητή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που οι φιλοξενούμενοι μας θέλουν να παρατείνουν την παραμονή τους.

Στο συγκρότημα «Ίππαρχος, Αστεροσκοπείο & Διαμερίσματα» επικεντρωνόμαστε τόσο στον επισκέπτη με πολλαπλά ενδιαφέροντα όσο και στον αρχάριο ερασιτέχνη αστρονόμο, με σκοπό να του δείξουμε, παράλληλα με τις διακοπές του, μια εισαγωγή στην αστρονομία με διασκεδαστικό τρόπο. Μετά χαράς θα του προτείνουμε σημεία στο νησί της Ρόδου τα οποία προσφέρονται για την παρατήρηση του βαθέως ουρανού.

Αστρο – Yπηρεσίες:
Kατά την διάρκεια της διαμονής σας στα STUDIO μας, είστε καλεσμένοι για μια νυχτερινή αστρονομική παρατήρηση του ουρανού της Ρόδου από το αστεροσκοπείο που διαθέτουμε.

Περισσότερες άστρο - επιλογές για τους ερασιτέχνες αστρονόμους που φιλοξενούμε
Ευχαρίστως μπορείτε θα χρησιμοποιήσετε τα προσωπικά σας τηλεσκόπια που θα φέρετε μαζί σας και θα σας εξυπηρετήσουμε με πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
Αν θέλετε όμως να γλυτώσετε το περιττό κουβάλημα και το ρίσκο της μεταφοράς έχετε την δυνατότητα ενοικίασης αστρονομικών οργάνων ανα βραδιά στον χώρο του Astronomy Café.

Προϋπόθεση οι φιλοξενούμενοι να είναι γνώστες χρήσεις τηλεσκοπίου


Οι φιλοξενούμενοι ερασιτέχνες αστρονόμοι έχουν την δυνατότητα να ενοικιάσουν διάφορα οπτικά όργανα ή μια σταθερή κολόνα στον χώρο του συγκροτήματος. Στην κολόνα μπορεί να τοποθετηθεί μια απο τις τρείς στηρίξεις που διαθέτουμε για παρατήρηση ή αστροφωτογράφηση. Με θέα απο τα βόρεια, Ανατολικά και προπαντός Νότια ο Γαλαξίας ξεδιπλώνετε μπροστά σας.

Τιμές για τον εξοπλισμό αστρονομικών οργάνων προς ενοικίαση μιας βραδιάς

Σταθερή κολόνα για την τοποθέτηση των στηρίξεων

Σταθερή κολόνα για την τοποθέτηση των στηρίξεων τηλεσκοπίων σε απομονωμένο χώρο μακριά από την καφετέρια με τσιμεντένιο δάπεδο. Διαθέτει ρεύμα 220 Volt, κόκκινο φωτισμό και θέα προς τα Βόρια, Ανατολικά και Νότια...5 €
 


Ισημερινές γερμανικές στηρίξεις:

VixenGP DX GoTo με Synscan..............................10€
Celestron Advanced GT………………………....10€

SkyWatcher EQ3…………………………………..7€
Πλατφόρμα Vixen για GP DX GoTo......................5€

Φωτογραφικό τρίποδο για απλή φωτογράφηση...5€

Φωτογραφικό τρίποδο (επαγγελματικό) Manfrotto ...7€

Τηλεσκόπια:
SkyWatcher ED80 ProSeries 80mm.F600mm.f/7.5 ...............................................10€
SkyWatcher ED120 Horizont, Fraunhofer Refractor,
F600mm....................................................................10€

SkyWatcher ED100 EQUANOX Bblack,
F900mm. Multi – Coated, APO, Premium Optical..15€
Celestron Smidt Cassegrain 8” F2000mm. f/10....15€

SkyWatcher Flextube Dobson12”F1500mm f/5...20€


Ηλιακή παρατήρηση Χρωμόσφαιρας, φωτόσφαιρας και πειραμάτων με το λευκό φώς μαζί με τον ιδιοκτήτη και ερασιτέχνη αστρονόμο Μανώλακα Στέργο, διάρκειας 90 λεπτά........................................................................35€